През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“
Секция: Автомобили
26 Юни 2020 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“

/КРОСС/ През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“. По план строителните работи в платното за София трябва да приключат до 1 юли.

В момента се полага последният асфалтов пласт и предстои поставянето на маркировката.

Дъждовете в последните седмици силно затрудняваха работата на строителите, но добрата организация позволяваше на обекта да се извършват дейности, според техническите правила и норми, и веднага след спирането на валежа изпълнението на отделни етапи от строителния процес се възобновяваше.

Ремонтът в платното за столицата на съоръженията при 13-ти, 15-ти, 17- ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март.

По време на извънредното положение работата продължи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19. Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, нови дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели.

Ремонтът на долното строене /колоните/ на съоръженията продължава без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата.

Със завършването сега на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва цялостното обновяване на съоръженията, които не са ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите изцяло обновени са 11 км от платното за София. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.

През миналата година беше ремонтирано платното за Бургас на виадуктите и в момента по него двупосочно преминава трафикът по АМ „Тракия“.