Директор в тениса: Федерер и Надал не биха направили тъпотиите на Джокович
Секция: Коментари
26 Юни 2020 11:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Директор в тениса: Федерер и Надал не биха направили тъпотиите на Джокович

/КРОСС/ Френският тенис директор и бивш играч от топ 100 в ATP Жан-Франсоа Кожол не пропусна да даде мнението си за скандала около турнира "Адриа Тур" и последвалите събития.

Григор Димитров бе първият заразен след шоутата в Белград и Задар, където не се спазваше почти никаква мярка за социална и физическа дистанцираност. После коронавирус се оказа, че имат организаторът Новак Джокович, Виктор Троицки, Борна Чорич и т.н.

Критиките са към сръбския №1 в тениса за лошата му преценка на ситуацията, които споделя и Кожол - директор на турнира в Марсилия и човек, който никога не спестява мнението си.

"Питате ме как ще се отрази скандалът около "Адриа Тур" на тениса - каза пред в. "Екип" бившият играч. - Ами, не особено много, защото това е Джокович.

Той не е от ранга на Федерер и Надал като влияние. Те са икони в спорта ни, а той - не. Отвън е приятен, широко скроен, голяма звезда. Но в него се крие много гняв и склонност към емоционални решения.

Рафа и Роджър никога не биха направили такава тъпотия, такива л...а.

В случая Джокович и хората му са организирали нещо, което не е по протокола на ATP. Ние имаме такъв и той е много строг, направо драстичен.

Това е добър урок за всички какво може да се случи. Не може зрели хора, играчи на възраст и с опит, добре разбиращи ситуацията, да се държат като тийнейджъри.

Очаквам в следващите дни Рафа и Роджър също да кажат мнението си по темата, но е ясно какво ще е то. Това бяха пълни глупости!"