Huawei и НХА организират фотографски уъркшоп за Next-Image Awards 2020 с участието на български актьори
Секция: Технологии
26 Юни 2020 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei и НХА организират фотографски уъркшоп за Next-Image Awards 2020 с участието на български актьори

/КРОСС/ Глобалният конкурс Huawei Next Image Awards 2020, който е отворен за участия до 31 юли, набира скорост и по броя на изпратените в него снимки България отново е в челните места за Европа.

Тази година българските участници имат двоен шанс за успех, тъй като автоматично участват и в локален конкурс, който Huawei България организира в партньорство с Националната художествена академия. В рамките на този конкурс, Huawei и НХА организират отворен за всички онлайн уъркшоп по една от най-въздействащите и обичани категории в него – Faces.

Онлайн уъркшопът ще се проведе на 02.07.2020 година, от 17 часа, през facebook страницата на Huawei Mobile и през facebook страницата на НХА .

През facebook страницата на Huawei Mobile вече е създадено специално събитие, където можете да следите за актуална информация по темата.

В ролята на лектори ще влязат преподавателите от НХА Иван Кюранов и Росен Тошев 

Художникът и фотограф Иван Кюранов е ръководител на магистърската програма „Фотография“ в Националната художествена академия в София.

Той работи активно в областта на фотографията и съвременното изкуство, участва в международния фотографски проект “Знаците на града”, и е първият българин, чиито творби стават част от иновативен проект на американската компания Soundwall.

Артист по душа, той е автор на множество научни публикации и има богат опит в журита на фотографски конкурси, като тази година е член на журито на локалните награди на фотографския конурс Huawei Next Image Awards 2020.

Негов партньор в онлайн уъркшопа ще бъде Росен Тошев - утвърден художник у нас и в чужбина, който работи в областта на живописта, рисунката, инсталацията и фотографията. В творбите си той използва фотографски похвати в живописта, както и живописни техники в своята фотография. Изявите му са предимно в полето на фотореализма, като съчетава портрета, пейзажа и натюрморта в съвременна концептуална интерпретация. Негови произведения са притежание на редица музеи и частни колекции у нас и в чужбина.

Млади български актьори в ролата на модели

Не по-малко интересни са и моделите, които Иван и Росен ще използват по време на уъркшопa. Те са актьорите Симона Халачева и Севар Иванов.

Симона Халачева е позната от малкия екран от популярния български сериал „Откраднат живот“, както и от редица театрални постановки като „Животът е прекрасен“, „Анна Каренина“, „Апетит за череши“. Завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в клас на проф. Стефан Данаилов, тя се превъплащава в 14 постановки в НТ „Иван Вазов“ и Театър „София“.

Колоритна и вдъхновяваща, Симона е и талантлив дипломиран фотограф. През февруари 2020 г., тя завършва магистратура по Фотография в Художествената академия, а малко преди това реализира първата си самостоятелна фотографска изложба. Портретната фотография за Симона е емоционален прочит на един човек, на неговите вълнения, трепети, страхове и досег до вътрешния свят, а всички учасници в уъркшопа ще могат да се докоснат до него като я провокират със своите въпроси по време на снимките.

Младият актьор Севар Иванов също завършва НАТФИЗ в клас на проф. Стефан Данаилов и продължава с магистратура по Артмениджмънт, като в момента е и докторант в УНСС, направление Продуцентство. Играе в “Апарт” и “Портретът на Дориан Грей”, а за Дориан е номиниран за Икар 2020 в категория “Водеща мъжка роля”.

Вдъхновение и награди 

Целта на онлайн уъркшопа е да вдъхнови участниците да разгърнат позитивната сила на креативността, което е и мотото на тазгодишното издание на Huawei Next Image Awards, и да увеличи техните шансове да спечелят някои от атрактивните глобални и локални награди в конкурса.

Глобалните награди, сред които парични и предметни, могат да се видят на уеб сайта на конкурса, през който се изпращат и участващите снимки, а сред локалните са топ моделът лаптоп с тъч-скрийн диплей Huawei MateBook X Pro, носителят на международни признания за най-добра камера Huawei P40 Pro и бест-селърът сред смарт часовниците Huawei Watch GT 2. 

Huawei и НХА ви очакват онлайн на 2 юли, четвъртък, от 17 часа, на този адрес, а за да не го забравите, отбележете се в събитието, създадено на facebook страницата на Huawei Mobile Bulgaria.