Три месеца без следа от 23-годишния Давид, който изчезна в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юни 2020 16:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три месеца без следа от 23-годишния Давид, който изчезна в София

/КРОСС/ Трети месец няма следа от 23-годишния Давид Георгиев, който е в неизвестност от 27 март т.г. Тогава младият мъж е видян за последно в столичния жк "Обеля", като месец по-рано се е преместил да живее при баба си и дядо си.

Давид е обявен за национално издирване след подадена молба от родителите му, които споделят, че той е бил в тежка депресия. Когато е изчезнал младият мъж е имал в себе си само 10 лв. и външна батерия за телефон.

През 90-те дни, в които го няма, на няколко пъти вайбърът му се е включвал, но се оказало, че това е заради включване на служебния му компютър. Има и подадени сигнали, че е бил забелязван в "Сухата река", в "Дружба" и на Централна жп гара, но проверките били без резултат.

На рождения ден на Давид на 31 май, баща му Лъчезар написа във Фейсбук: "С теб сме, обичаме те и постоянно се молим за теб! Ако случайно прочетеш това, моля те обади ни се, поне да знаем че си жив!"

Младият мъж бил по-затворен. Нямал приятели. Учил компютърно и софтуерно инженерство в Техническия университет.

Давид Георгиев е среден на ръст, със зелени очи и кестенява коса. Бил е облечен с черно зимно яке и светлосини дънки, обут с черни маратонки, носел е черна плетена шапка и предпазна маска с филтър. Близките призовават, ако някой го е виждал да подаде сигнал на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.