Билбордове в Ловеч призовават да пазим децата на пътя
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юни 2020 07:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Билбордове в Ловеч призовават да пазим децата на пътя

/КРОСС/ Община Ловеч и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни- МКБППМН поставиха три билборда на възлови кръстовища в града, свързани с 29 юни - Денят на безопасността на движение по пътищата.

Билбордовете са разположени на ул. „Съйко Съев“ -пред МБАЛ Ловеч, бул. „Мизия“ на кръговото движение и на кръстовището на ул. „Княз Имеретински“ и ул. „Цачо Шишков“. Инициативата цели формиране на социално-отговорно поведение и култура за безопасно движение по пътищата.

Динамиката на пътнотранспортните произшествия показва устойчива тенденция към особена критичност на летните месеци (юли и август), с повишен брой на пътуващите с цел почивка в границите на страната и увеличен транзитен трафик.

Именно ваканционните дни карат и малки, и големи да се чувстват по-свободни и безгрижни. Като участници в движението по пътищата това ги води до несъзнателно допускане на грешки, които не биха допуснали при други условия в ежедневието си.

А сега с началото на лятната ваканция децата стават много активни участници в движението - неосъзнати, импулсивни, което налага нашето повишено внимание.

Нека пазим децата на пътя! Утре това дете може да е вашето!

Наша отговорност е за запазим себе си и другите участници в движението, за да стигнем там, за където сме тръгнали.

Община Ловеч Ви пожелава безаварийно пътуване!

А на малките участници в движението - весела и безопасна ваканция!