Красен Кралев потвърди добрата новина: 12 000 ще могат да гледат финала за Купата на България от трибуните
Секция: СПОРТ
27 Юни 2020 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красен Кралев потвърди добрата новина: 12 000 ще могат да гледат финала за Купата на България от трибуните

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде пресконференция на пистата на стадион "Васил Левски", заедно с министъра на здравеопазването - Кирил Ананиев. Той заяви официално, че на финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) ще бъдат допуснати 12 000 фенове. Което е отлична новина за привържениците. Те пък трябва да разберат, че е нужно да спазват правилата за превенция от коронавируса. Защото това се прави за тяхното здраве и здравето на близките им хора, контактни с тях. 

Ето какво каза министър Кралев пред медиите: 

"Проведохме заседание на Министерски съвет, на което обсъдихме важни въпроси. Всеки месец до трето число се предоставят тестове за коронавирус от страна на отборите, на всички футболисти и служители. Отговорност ще носят клубните лекари. При диагностициране на случай с коронавирус, футболистът се отстранява временно от отбора и отива под карантина. Всички други пак минават тестове. При негативни резултати от две поредни тествания, играчите тренират и играят.

За финала за Купата - имаме разочарование от поведението на част от феновете. Привържениците не оправдаха доверието и дисциплината. Не се спазва необходимата дистанция. За финала ще допуснем до 12 000 зрители, разпределени равномерно в секторите. Те ще бъдат през седалка. Опасността от заразата не е преминала. Ние се съобразяваме с тях, нека и те се съобразяват с предписанията. Разчитаме и на вашата подкрепа да ги убедим в това.

Отборът-домакин носи отговорност за спазване на мерките. В случая с финала - това е ПФЛ. Те трябва да осигурят спазването на мерките и да разпределят правилно билетите.

В другите мачове продължаваме с по 1000 зрители в сектор".