Вълна от магнитни бури ни удря през юли - вижте в кои дни
Секция: Наука
27 Юни 2020 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вълна от магнитни бури ни удря през юли - вижте в кои дни

/КРОСС/ Магнитните бури могат да причинят неразположение на много хора. През юли 2020 г. те ще покрият нашата планета с три достатъчно мощни вълни. 

Всичко ще започне в началото на месеца. 

Експертите говорят и за това как е най-добре да прекараме тези дни, за да се чувстваме нормално и да не се поддаваме на отрицателното влияние на метеорологичната буря, съобщава порталътwww.planetanovosti.com.

Първата вълна от магнитни бури през юли тази година ще удари от 1 до 3.

Също така се очакват много силни бури през последните два дни на юли. 

Здравословни проблеми в наши дни могат да се появят не само сред хората, зависими от времето, но и тези, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, имат проблеми с кръвното налягане или мигрена.

„По време на магнитни бури може да се появи силна болка в сърцето. Кръвното налягане няма да е стабилно и могат да настъпят резки промени. Също така си струва да се подготвите за промени в настроението и силно главоболие, усещане за пулс в слепоочията. Понякога пациентите по време на магнитна буря може да са в състояние, което не могат да разберат, но поне грубо обясняват“, казва Виктор Сидоренко, цитиран от zdrave.to

Препоръчително е да не пиете алкохол по време на магнитни бури, а също и да отказвате кафе, което ще даде допълнително натоварване на сърцето. Не яжте мазни и пикантни храни, за да няма обостряния на хронични заболявания. 

Не бива да се изнервяте по време на магнитни бури или да се занимавате с тежка физическа работа. Ако имате хронични заболявания, тогава ще е необходима консултация със специалист и наличието на необходимите лекарства за облекчаване на състоянието.