Румен Радев обвини държавното обвинение в страх и зависимости
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юни 2020 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев обвини държавното обвинение в страх и зависимости

/КРОСС/ "Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства издава едно - страх и зависимости".

Това заяви президентът Румен Радев при посещение на скалния релеф "Мадарски конник", част от обиколката му в Североизточна България, цитиран от БНР и БГНЕС.

Думите му бяха в отговор на журналистическо питане, че още двама души от екипа му са разпитани през седмицата в качеството им на свидетели по различни дела.

Президентът отрече разпитаните да са Стефан Янев (служебен министър на отбраната в кабинета "Герджиков") и Димитър Стоянов (главен секретар на президента Румен Радев, бивш началник щаб на ВВС).

Припомняме, преди дни бе арестуван и обвинен президентският съветник и бивш служебен вътрешен министър Пламен Узунов за търговия с влияние.

Преди този арест в публичното пространство се появи запис с глас, силно наподобяващ гласа на премиера. Тогава президентът Румен Радев поиска да се установи дали записът с премиера, е фалшив. Държавният глава допълни, че той дискредитира държавата и българския парламент. От ГЕРБ заявиха, че не виждат причина да се проверява записът.

В своя изказване преди дни Борисов заяви, че записът е фалшив. Подобни записи имаше и по време на първия кабинет "Борисов".

След това се появиха снимки на българския премиер, който спи, а на нощното шкафче до него има пари и пистолет.