Корнелия Нинова в Монтана: Започваме конкретно обсъждане в пет области на Закона за Северозапада
Секция: ПОЛИТИКА
27 Юни 2020 15:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова в Монтана: Започваме конкретно обсъждане в пет области на Закона за Северозапада Програмата на партията е основата за консолидация

/КРОСС/ “Преди един месец обсъдихме с представители от пет области – Враца, Монтана, Видин, Ловеч и Плевен Закона за Северозапада. Днес започваме неговото конкретно представяне и дискутиране във всяка област поотделно. Благодаря на всички, които се включиха в подписката за Закона за Северозапада, както и за десетките предложения, дошли от хората. Той е жизнежизненоважен за развитието на икономиката, инфраструктурата, здравеопазването, образованието и земеделието в региона. Предлагаме специален фонд в държавния бюджет за финансиране, както и възможности за използване на европейската кохезионна политика", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Монтана, където присъства на отчетно-изборна конференция на общинската организация. По време на конференцията, в която участват над 100 човека, се провежда дискусия за проблемите на най-изостаналия в развитието си регион и предложенията на БСП за тяхното решаване.

Заедно с Нинова бяха народните представители от левицата Атанас Костадинов, Илиян Тимчев, членът на Изпълнителното бюро Вяра Емилова, областният председател Пламен Младенов и членът на НС Ивайло Лилов.

„Управлението на Борисов в последните 10 години ни доведе до най-бедната, найкорумпирана страна в Европа. Те разградиха държавността и предадоха институциите в ръцете на паралелната държава”, обяви лидерът на левицата. Тя бе категорична, че трябва да се сложи край на този модел на управление. „Публичните обиди и нападки ни вредят. Ние в БСП може да имаме различни мнения, но това, което трябва да ни консолидира, е програмата на партията. Водим разговори и с други леви партии и сдружения за общи действия. Провеждайте срещи по места с местни структури и формации на тези партии и сдружения за създаване на общ фронт за промяна на България”, завърши Корнелия Нинова.