Цветан Цветанов: Георги Харизанов е човекът, който Борисов е заложил да бъде двигателят на ГЕРБ
Секция: Коментари
27 Юни 2020 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Цветанов: Георги Харизанов е човекът, който Борисов е заложил да бъде двигателят на ГЕРБ

/КРОСС/ "Георги Харизанов е човекът, който смятам, че Бойко Борисов е заложил да бъде двигателят на ГЕРБ", обяви пред Би Ти Ви бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той уточни, че при избухването преди повече от година на скандала Апартаментгейт е установил, че има интереси към позицията му в партията и още тогава е казал на премиера, че живее във виртуален свят. "Около него има десетина човека, които му казват каквото той иска да чуе", добави Цветанов.

Георги Харизанов е изпълнителен директор на Центъра за дясна политика и директор на телевизия "Европа". Преди да се премести в "Европа", той беше водещ на предаването "Имате думата", което се излъчва в близката до депутата от ДПС Делян Пеевски медия "Канал 3". През последните години телевизия "Европа" се откроява като проправителствена медия, която защитава политиката на ГЕРБ.

Цветанов изрази възмущението си, че след записа с обиди към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, отправени от глас, наподобяващ този на Борисов, е нямало позиция на партията. По думите му, ако записът е манипулация, то тогава това е трябвало да се каже и по този начин да се защити името на Караянчева.

Цветанов добави, че в момента обмисля какво да бъде името на бъдещия му политически проект. Очаква се през септември да се проведе инициативен комитет и да започне работа по предстоящите през 2021 г. парламентарни избори. Той нито потвърди, нито отрече дали към партията му ще се присъединят част от членовете на ГЕРБ, напусналите структурите във Видин и Плевен.