Гей парадите по света се пренасят в мрежата
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Юни 2020 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гей парадите по света се пренасят в мрежата

/КРОСС/ Редица гей паради, които трябваше да се проведат днес на много места по света, бяха анулирани или отложени заради пандемията от коронавирус, но ЛГБТ общността предвижда онлайн прояви, предаде Франс прес.

В интернет в продължение на 24 часа ще има така наречения Глобален парад. Неговите организатори, обединяващи лицата, отговорни за много гей паради по света, смятат да привлекат пред компютрите аудитория от няколкостотин милиона души.

Стартът на онлайн инициативата бе даден в 06:00 ч. лондонско време. Водещ на маратона е певецът и драг куин Тодрик Хол, прочул се с емисията Американски идол. В маратона ще участват редица знаменитости и политици, сред които и Карлос Алварадо, президентът на Коста Рика, която наскоро легализира хомосексуалните бракове.

Това преминаване на гей парадите в онлайн форма е възможност за организаторите да достигнат до много по-разноородна публика в десетки страни, в които хомосексуализмът остава незаконен.

Във Франция гей парадът в Париж беше отложен за 7 ноември, а днес има негова онлайн алтернатива, наречена "Горди и упорити". Събитието съчетава онлайн ди джей партита и кръгли маси и започва по обед местно време.