Испания, Италия и Гърция - най-предпочитани дестинации за лятна почивка в ЕС
Секция: Туризъм
28 Юни 2020 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испания, Италия и Гърция - най-предпочитани дестинации за лятна почивка в ЕС Проучването е проведено сред 1000 души между 8 и 22 юни

/КРОСС/ Двама от трима потенциални посетители в Гърция са заявили готовността си да пътуват в рамките на два до четири месеца след премахването на ограниченията в техните страни, като предпочитани дестинации са тези с ефективно управление на пандемията като Гърция, пише изданието Ekathimerini.

Въпреки това сред туристите най-предпочитана е Испания, следвана от Италия и след това Гърция, показва проучване, проведено от компанията Horwath HTL, което е включвало въпросът: "Коя от дестинациите в средиземномрския регион бихте избрали за ваша първа международна почивка?"

Проучването е проведено сред 1000 души в САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Испания, Австрия, Белгия, Дания, Израел, Холандия, Швеция и България между 8 и 22 юни, пише BloombergTV.bg.

Анализът на данните показва, че над две трети от анкетираните са оптимисти за бъдещето на туризма и пътуванията. След премахването на ограниченията 61% от анкетираните хора искат да отидат на почивка в рамките на по-малко от четири месеца, от които 30,44% ще пътуват в чужбина в рамките на два месеца.

Повече от половината заявяват, че искат това пътуване да бъде в чужбина (52,48%) и да се чувстват достатъчно сигурни, за да пътуват със самолет (63,91%).

Сред осемте средиземноморски дестинации Испания печели най-много гласове (22,04%), изпреварвайки Италия (15,70%) и Гърция (15,01%). На четвърто и пето място се нареждат съответно Португалия (12.12%) и Хърватска (8.13%).

Според туристите най-добрите дестинации в Гърция са Халкидики (18.35%), Крит (15.60%) и Санторини (13.76%).