Ryanair нарече плана на Великобритания за въздушни мостове „идиотски“
Секция: Туризъм
28 Юни 2020 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ryanair нарече плана на Великобритания за въздушни мостове „идиотски“ Нискотарифната авиокомпания призова британското правителство да премахне карантината

/КРОСС/ Нискотарифната авиокомпания Ryanair отхвърли плана на Великобритания за облекчаване на изискванията за налагане на карантина за хора, пристигащи от Франция, Гърция и Испания, като я нарече „идиотска“ и призова ограниченията да бъдат премахнати изцяло, съобщава Bloomberg.

Правителството планира през следващата седмица да публикува пълен списък на страните, с които ще установи така наречените въздушни мостове - освобождавайки пристигащите пътници от самоизолация за две седмици. Надеждата е мярката да възстанови поне някакви нива на нормалност на авиоиндустрията, която е сериозно засегната от пандемията от Covid-19.

Най-големите авиокомпании, опериращи във Великобритания, искат отмяна на карантините. Представители на сектора твърдят, че правителството не е в състояние да наложи ограничения и вероятно по този начин само ще унищожи търсенето в ключово важния летен туристически сезон.

„Хиляди британски семейства пренебрегват тази безполезна карантина, тъй като има много резервациите за пътувания в Европа от Великобритания за юли и август“, обясняват от Ryanair.

Ryanair, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа, заяви, че планира да изпълнява 1000 полета на ден от 1 юли. Конкурентната EasyJet също призова за прекратяване на изискванията за карантина, въведени на 8 юни.

Нивата на заразяване намаляват в повечето европейски страни и правителствата имат желание да намерят начин да позволят на милиони хора да се насладят на годишната си ваканция, като в същото време се търсят варианти за предпазване от заразяване с коронавирус.

Всички пътници, пристигащи във Великобритания ще трябва да носят маски на лицето според плана на правителството. Те също така ще трябва да попълнят формуляр, в който подробно да посочат мястото си на пребиваване при влизане в страната.