Типсаревич: Разболя се Григор, а обиждат Новак
Секция: СПОРТ
28 Юни 2020 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Типсаревич: Разболя се Григор, а обиждат Новак

/КРОСС/ Сръбският тенисист Янко Типсаревич защити своя сънародник Новак Джокович заради случаите с коронавирус на неговия „Адрия Тур”.

Бившият №8 в света организира паралелен демонстративен турнир с този на Ноле в Белград, който нарече Източноевропейско първенство. В него се включиха българите Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а след втората седмица положителни проби за Covid-19 дадоха други участници - Матей Шабанов (Хърв) и Томислав Бъркич (БиХ). Кузманов игра и победи Бъркич, но тестът на национала ни е отрицателен.

„Всички, които нападат Новак, са лицемери – избухна Типсаревич пред „Спортклуб”. – Вижте препълнените плажове в Англия, футболистите на Ливърпул, които празнуват и се прегръщат. Някой се е заразил в Бунделигата, седи си вкъщи и всички са спокойни. А за нас като че ли са създадени други правила. Разболя се Димитров, а обиждат Новак. Да видим, когато на US Open, започнат случаи с коронавирус, дали пак ще обиждате Джокович? Там ще има 700 играчи. Всички ли ще ги тествате? Или пак новак ще ви е виновен?”.

Относно турнира в своята академия, Янко коментира: „Препоръчах на всички тенисисти да се тестват, а ако се чувстват зле, да се обърнат към лекар. Всички мъже вече си заминаха, сега ще играят жените. Аз също дадох проба, а сътрудниците ми се тестваха по няколко пъти. Грижим се за безопасността, но не можем да контролираме всички. Някои момчета се разхождат в центъра и после се връщат да играят. Трябва самите те да бъдат по-отговорни”.

Турнира вече отказа френската звезда от сръбски произход Кристина Младенович. "Благодаря за поканата. Сигурна съм, че организаторите се опитват да подсигурят нашата безопасност, но последните събития показват, че да пътуваш и играеш все още е опасно. Надявам се, че един ден ще играя в Сърбия”, написа в Инстаграм Кики, която миналия сезон оглави ранглистата на двойки.