Невероятен празник за рождения ден на Авиомузей-Бургас, забавлението продължава и в неделя
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Юни 2020 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Невероятен празник за рождения ден на Авиомузей-Бургас, забавлението продължава и в неделя

/КРОСС/ Авиомузей-Бургас празнува третия си рожден ден с игри и много забавления. В двата почивни дни (27-и и 28-и юни) входът за децата е безплатен, благодарение на Медицинска лаборатория „ЛИНА”, която е спонсор на събитието.

Слънчевата събота се превърна в истински празник за много семейства, които решиха да прекарат времето си заедно на открито в музея.

Само в него можете да се качите на борда на прословутия Ту-154 и да се върнете във славното време на „Балкан”, когато по родното Черноморие са почивали чехкини и полякини. Също да видите униформите на капитаните и стюардесите от онова време.

Сред малчуганите голям интерес предизвика експозицията с различни дронове, а усмихнатият екип на Авиомузея обяснява с удоволствие подробности за всеки от тях.

Преподавател и членове на клуба по авиомоделизъм в к-с „Изгрев” пък показват на всяко дете как може да си направи самолетче, което после безопасно да изпробва. Беше демонстрирано и пускане на по-големи моторни макети, което предизвика много емоции.

Една от най-веселите части несъмнено е надпреварата с тротинетки, която се провежда на алеите сред самолетите.

Усмивки по лицата на децата изписаха и балоните – подарък от медицинска лаборатория „ЛИНА”, с които стюардеси изненадаха малките посетители.

Програмата за рождения ден на музея продължава и днес, като самият музей е отворен през целия ден.

10:00 Авиационни лекции

11:00 Работилница със самолети

12:30 Състезание с тротинетки

Във връзка с епидемиологичната обстановка е възможна промяна на програмата. Организаторите призовават посетителите да спазват всички мерки за безопасност на територията на музея.

 

*Източник: https://www.burgasinfo.com/