Цветове, които дамите над 40 трябва да избягват
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Юни 2020 17:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветове, които дамите над 40 трябва да избягват

/КРОСС/ След 40 години кройката и използваните материали за дрехите стават по-важни, но не само те са в състояние да ви изиграят лоша шега. Важен аспект при избора на облекло и аксесоари са цветовете, които могат както да ви подмладят, така и да ви състарят още повече.

Бордо

Безспорното табу за жени на възраст 40+ е тоалетът, в който преобладава наситено бордо. Той подчертава всички свързани с възрастта промени, които в един миг ще ви превърнат от ефектна жена в разцвета на живота и силите си в застаряваща дама.

Ярко оранжев

Дори и да сте обзети от неудържимо желание да се откроите от тълпата с тоалет в “горещата” цветова гама, не прибързвайте! Носейки ярко оранжева дреха, без да искате ще добавите десетина години към биологичната си възрас – този цвят много подчертава бръчките и сенките под очите. Освен това в него се усеща младежки максимализъм и вие рискувате да бъдете класифицирани като опитваща се да „младее” лелка.

Ярко розов

Ярко розовият цвят в стил Барби далеч не е най-добрият вариант за жени преминали средната възраст. Вместо визуално подмладяване, ще изглеждате като сбръчкана кукла. А е малко вероятно да очаквате такъв резултат.

Тъмно лилаво

Ако говорим за асоциации, подсъзнателно тъмно лилавото се свързва с увяхването. Ако облечете връхна дреха с този цвят, кожата на лицето ви ще сивее, а кожните несъвършенства и тъмните кръгове от недоспиването ще станат по-забележими. Този нюанс не само добавя възраст, но и придава измъчен вид на дамите.

Земнокафяв

Подобен цвят не се препоръчва дори за млади красавици, да не говорим за дамите от възрастовата категория 40+. Свързва се не само с изсъхване, но и с бедност. Затова силно се препоръчва да го изоставим напълно!