Предстоящи събития в страната на 29 юни
Секция: Предстоящи събития
29 Юни 2020 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 29 юни

/КРОСС/ *** София

От 10.30 ч президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов ще връчат подписката „Заедно да защитим труда си“ в Министерство на труда и социалната политика.

От 11.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание.

От 14.00 ч. в централата на ПП АБВ на улица „Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция.

От 14.00 ч. 27-ми състав на Софийски градски съд ще разгледа дело срещу Соня Колтуклиева за укриване и неплащане на данъчни задължения.

От 16.30 ч. в Зала „Проф. Марин Дринов“ (Голям салон на БАН, ул. 15 ноември №1, гр. София) ще бъде представен Годишен отчет на ФНИ за 2019 г.

*** Белоградчик

От 15.30 ч. в града президентът Румен Радев ще посети предприятие, специализирано в производството на компоненти за железопътни спирачни системи.

От 16.00 часа държавният глава Румен Радев и кметът Борис Николов ще открият паметник на полк. Стефан Илиев, командир на 15-и пехотен Ломски полк, загинал геройски за освобождението и националното обединение на България в сраженията при Червената стена през пролетта на 1917 г. по време на Първата световна война.

*** Благоевград

От 08.30 ч. в зала 101 на Община Благоевград на 29 юни в рамките на кампанията „Роди дете“ ще се проведат безплатни консултации, открити беседи и лекции с населението.

*** Бургас

От 08.00 часа в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас започва приемът на документи за „Медицина“.

*** Видин

От 10.00 ч. пред Художествената галерия „Никола Петров“ ще се проведе турнир по стрийтбол.

От 11.00 ч., в зеленото пространство на бул. „Панония“ 58А във Видин ще се проведе събитие във връзка с приключване на кампанията „Квартални войни“, организирана от Община Видин и Сдружение „Активно общество“.

*** Гоце Делчев

От 10.00 часа на ул. „Драгоман“ №15 ще се проведе официална церемония по откриване на обновената Детска градина „Калинка“.

*** Добрич

От 07.30 ч. в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ ще се проведе Летен детски център „Млади възрожденци“.

От 11.30 ч. в Художествена галерия – Добрич ще се проведе лятна работилница за въображение.

*** Етрополе

От 09.00 часа в храм "Св. архангел Михаил" Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия.

*** Козлодуй

От 11.30 ч. в сградата на Общината президентът Румен Радев ще се срещне с кмета Маринела Николова и представители на местната власт. От 12.15 часа той ще проведе среща с ръководния екип на „АЕЦ Козлодуй“ и ще посети съоръжения на територията на централата.

*** Пазарджик

От 09.00 часа в Баткунския манастир "Св. апостоли Петър и Павел" край село Паталеница Константийският епископ Яков ще оглави архиерейска света Литургия за Петровден.

*** Пловдив

От 09.00 часа в храм „Св. св. Петър и Павел“ Пловдивският митрополит Николай ще оглави архиерейска света Литургия.

От 09.30 ч. в зала № 10 на Съдебна палата – Пловдив ще бъде разгледано дело срещу подсъдимата Р. П.

От 09.30 ч. в зала 5 Окръжен съд – Пловдив ще разгледа дело срещу подсъдимия С. Х.

*** Свиленград

От 09.30 ч. в храм „Св. Апостоли Петър и Павел“ в село Ламбух ще бъде отслужена Божествена Златоустова литургия.

*** Своге

От 11.00 ч. пред народно читалище „Градище 1907” ще състои тържествена церемония по учредяване на Десети ученически гвардейски отряд в град Своге и освещаване и връчване на знамето на отряда.

*** Стара Загора

От 12.00 ч. в къща музей „Гео Милев“ ще се проведат занимания за деца: „Четем и рисуваме“, „Литературни закачки“, „Да съставим приказка“.

От 10.00 ч. в Детски отдел на библиотека „Родина“ ще се проведе творческо ателие за съставяне на тематични синквейни и квилтове.

*** Шумен

От 19.00 ч. на лятната сцена в парк „Студентски“ ансамбълът за народни песни и танци „Мадара“ и Детският фолклорен ансамбъл „Звънче“ при НЧ „Тодор Петков 1963“ организират съвместен концерт на открито.