Уроците от дигиталните класни стаи в конференция „Образование от A до # - Иновативното училище“
Секция: Технологии
29 Юни 2020 15:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уроците от дигиталните класни стаи в конференция „Образование от A до # - Иновативното училище“ Представители на академичните среди и държавните институции търсят решения чрез публична дискусия

/КРОСС/ Конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“ среща експертните мнения на директори на училища, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и на бизнеса, който предлага технологични решения, в дискусия за бъдещето на електронното образование у нас.

Провокирани от създалата се ситуация не само в България, но и в света, вследствие на пандемията COVID-19, в подкрепа на образователната и икономическа сфера, водещи медии обединяват усилия в дискусията „Образование от A до # - Иновативното училище“.

В конференцията участие ще вземе еврокомисарят Мария Габриел с ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“.

Поканени за включване в дискусията са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по образованието и науката при Народното събрание Милена Дамянова, като и представители на образователни институции, неправителствени организации и експерти в сферата на науката и технологиите. 

Инициативата е на икономическия портал Economic.bg, телевизионния лидер NOVA, информационния портал Dir.bg и Портала на българските общини Kmeta.bg, в партньорство с найголямата дигитална група Нетинфо и „София Тех Парк“.

Спазвайки противоепидемичните мерки в условия на извънредна обстановка в страната, събитието ще се проведе с контролиран достъп на 17 юли 2020 г. във Форум „Джон Атанасов“ при София Тех Парк. В тон с темата, дискусията ще бъде излъчвана от 10:00 ч. и на живо през Facebook страниците на организаторите, като всички заинтересовани ще имат възможността да задават своите въпроси в реално време.

Следвайки социалната си мисия на медии, отговорни към обществото и адекватни на неговите нужди, организаторите продължават диалога между институциите, бизнеса и неправителствените организации, дискутирайки важните теми, отнасящи се до образователната система. Ускорената дигитализация на процеса вследствие на извънредната ситуация, причинена от пандемията COVID19, постави редица въпроси пред електронното обучение у нас.

Изграждането на обща дългосрочна стратегия, изслушването на всички страни в процеса, обсъждането на идеи, диалогът и предложенията за конкретни решения през погледа на всички заинтересовани страни, са сред първите стъпки към подобряване качеството на образование в България и по-бързото преодоляване на подобни бъдещи кризи.