Скандал в Германия: 30 000 замесени в разследване за педофилия
Секция: СВЯТ
30 Юни 2020 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скандал в Германия: 30 000 замесени в разследване за педофилия Установени са поне 40 жертви

/КРОСС/ Мащабно разследване за педофилия в Германия - около 30 000 души се проверяват за извършени престъпления през последните няколко години.

През миналия октомври в най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия бе даден старт на делото срещу педофилска мрежа.

Разследваните са заподозрени в споделяне на детско и младежко порнографско съдържание, включително и тормоз във форуми и чат групи. Установено е огромно количество порнографски материали - няколко терабайта само в дома на един тях.

"Искаме да извадим от анонимността Интернет извършителите, които изнасилват деца и онези, които ги подкрепят", заяви министърът на правосъдието в провинция Северен Рейн-Вестфалия - Петер Бизенбах.

Разследването е започнало с арест на заподозрян в град в провинцията. Оттогава киберзвеното е установило над 70 заподозрени."

Според обвиненията те години наред са малтретирали и насилвали деца, като споделяли престъпленията си онлайн. В тези групи участвали няколко хиляди души, които сега са разследвани.

През май първият обвиняем - 27-годишен войник, бе осъден на 10 години затвор и изпратен в психиатрична клиника. Разследващите са установили поне 40 жертви. Всичко започва от сигнал на канадски полицаи за порнографско съдържание от западния регион на Германия.