Виртуален Тур дьо Франс ще отбележи завръщането на колоезденето
Секция: СПОРТ
30 Юни 2020 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виртуален Тур дьо Франс ще отбележи завръщането на колоезденето

/КРОСС/ Колоезденето се готви за подновяването на сезона в условията на световна здравна криза и епидемията от COVID-19, като ще го отбележи с виртуална Обиколка на Франция. Най-голямото колоездачно състезание в света трябваше да започне на 27 юни от Ница, но коронавирусът го отложи с два месеца.

Организаторът на надпреварата Amaury Sport Organisation (ASO) и платформата Zwift сключиха партньорство за виртуален Тур дьо Франс, който ще се проведе в рамките на три уикенда.

Общо 23 мъжки и 16 дамски професионални тима ще участват в шестте етапа, като първите два са на 4 и 5 юли. Сред големите имена, които са потвърдили участието си, са Крис Фрум, Герант Томас, Еган Бернал, Жуалиан Алафилип, Грег Ван Авермет, Найро Кинтана и други.

Надпреварата ще бъде излъчена в повече от 130 страни от "Евроспорт". Тя ще набира и средства за благотворителност за няколко фондации.

Сезонът в колоезденето ще бъде възобновен през юли с някои регионални надпревари, а надпреварите от Световния тур започват на 1 август. Тур дьо Франс ще се проведе между 29 август и 20 септември.