Кметът на Смолян се обяви срещу масовите мероприятия след огнището в завода
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юни 2020 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Смолян се обяви срещу масовите мероприятия след огнището в завода Специалистите казват, че трябва да свикваме с вируса, каза Николай Мелемов

/КРОСС/ Противно на очакванията за затихване през летните месеци, коронавирусът си има своя собствена логика и тя се вижда достатъчно добре в последните данни. А те показват ръст на положителните проби, нови огнища и необходимост от затягане на мерките на регионално ниво. Вчера стана ясно, че около 60 случая са регистрирани в предприятие за авточасти в Смолян. 

Късно вчера вечерта моята информация е за 58 заразени, 21 за Смолянска община от тествани всички 350. Това каза за "България сутрин" кметът на  Смолян Николай Мелемов.

Според него масовите мероприятия трябва да бъдат отложени.

"Няма тежко болни, не са в болница, в инфекциозно отделение има 12 души. Не може да се каже откъде тръгва тази зараза, те просто са с положителни проби", допълни Мелемов.

"Специалистите казват, че трябва да свикваме с вируса. Хората са много по-информирани, правят се повече тестове", каза още кметът на Смолян за Bulgaria ON AIR.

По думите му има готовност болниците в Златоград и Мадан да поемат болни, но едва ли това ще се наложи.

"Важно е да не стига до крайности, да не се всява страх и психоза. Животът не може да спре", подчерта градоначалникът.