The Rolling Stones искат да съдят Доналд Тръмп
Секция: Шоубизнес
30 Юни 2020 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
The Rolling Stones искат да съдят Доналд Тръмп Използвал неправомерно песни на групата

/КРОСС/ Екипът на легендарната група The Rolling Stones ще съди Доналд Тръмп. Музикантите се оплакаха, че американският президент използва неправомерно песните им за своята кампания и смятат скоро да прекратят тази практика. 

Юристите на Миг Джагър и колегите му са осъществили връзка с BMI – организация, защитаваща авторските права, за да обсъдят как най-лесно да бъде спряно използването на тяхната музика. 

Парчето „You Can't Always Get What You Want“ на британската банда прозвуча на митинг на Доналд Тръмп, организиран в град Тълса, щата Оклахома. По-рано през годините тя бе използвана и за други мероприятия на политика – нещо, което от групата не одобряват. 

От екипа на The Rolling Stones са категорични, че ако Доналд не вземе предвид предупрежденията им, това ще има „последващи действия“ в съда. 

Според американските закони, използването на музикални творби без изричното съгласие на техния създател е грубо нарушаване на авторските права. 

По-рано този месец роднини на музиканта Том Пети също се оплакаха от американския президент – на митинга му звучала неговата песен „I Won't Back Down“, при това без тяхното разрешение. 

„Том Пети никога не би пожелал негова песен да се използва в кампания, всяваща омраза“, се казва в официалното становище на семейството на изпълнителя.