ЦСКА и Локомотив Пловдив във финала за Купата на България тази вечер от 19:15 часа
Секция: СПОРТ
01 Юли 2020 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА и Локомотив Пловдив  във финала за Купата на България тази вечер от 19:15 часа

/КРОСС/ Отборите на ЦСКА-София и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг във финала за Купата на България, тази вечер от 19:15 часа. "Смърфовете" са настоящият носител на трофея, след като в миналогодишния финал надвиха градския си съперник Ботев Пд с 1:0.

"Червените" пък за последно вдигнаха купата през 2016 година, когато бяха във "В" група. Мачът, както вече стана ясно, ще е пред публика, до 12 хиляди души ще могат да го наблюдават на Националния стадион "Васил Левски".

Стефан Капралов, президент на Професионалната лига, която е организатор на футболната среща, посочи в Сутрешния блок на БНТ, че най-важното е феновете на двата отбора да спазват дистанцията и да не се скупчват. Зрителите на мача ще бъдат настанени през ред и през място. Още при влизането си на стадиона, всички ще бъдат предупреждавани къде да се позиционират, ще има и стюарди, които ще наблюдават как феновете заемат местата си, посочи той. По думите му периодично ще бъде съобщавано и от диктора на стадиона да не се нарушава дистанцията. Мисля, че част от тези мерки ще се спазят. Подготвили сме за феновете маски, които ще бъдат раздавани на входовете, предвиждаме и дезинфектанти. Спазването на мерките, зависи от самите фенове, каза Капралов. Той обяви още, че е разговарял с лидерите на агитките на двата отбора и е получил уверенията им, че проблеми на срещата няма да има.

Ние като едни сериозни млади и отговорни хора, спазваме всички мерки, които ни налага щаб, правителство, в лицето на министъра на здравеопазването. Според мен ще бъде спазена дистанцията. Като вкараме гол - голът си е гол - радваме се, пеем си песните, подскачаме и това е. Ние няма да се прегръщаме, обеща Павел Маринов, говорител на организираните фенове на ЦСКА.

Тръгваме много освободени за този финал, с чиста съвест. Готови сме за битка днес, отбеляза на свой ред Николай Спасов, който е фен на Локо Пловдив. Феновете ни са инструктирани да спазват противоепидемичните мерки. Нямаме никакво притеснение, надявам се хората да тръгнат спокойни. Всичко ще е нормално на самия стадион. Хореографията ни е топ, категоричен бе той пред БНТ.