Заработи система за диагностика при злокачествените заболявания от най-ново поколение
Секция: Здраве
01 Юли 2020 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заработи система за диагностика при злокачествените заболявания от най-ново поколение

/КРОСС/ Най-ново поколение автоматизирана система за тъканна диагностика при злокачествените заболявания заработи в Специализираната болница за онколечение. Модерната лабораторна диагностична апаратура в Специализирана болница за активно лечение по онкология е в помощ на клиничната патология.

За пациентите със злокачествени заболявания това означава по-точна диагностика, което е от ключово значение за избора на правилното лечение.

Модерната апаратура, идваща за първи път в България, ще позволи терапията при всеки болен да бъде индивидуална в максимална степен и ще служи за мониторинг на таргетни терапии в лечението на рака на млечната жлеза, на белия дроб, на рака на кожата, както и на други социално значими онкологични заболявания.

Апаратурата ще даде възможност на болницата да се нареди по диагностични възможности в групата от водещи в света медицински научноизследователски центрове за борба с рака.

От по-бързото получаване на точна диагноза ще могат да се възползват лекуващите се в Специализираната болница по онкология и нуждаещите се от консултация или второ мнение пациенти от цялата страна.