Километрична опашка за влизане в Гърция на „Кулата-Промахон“
Секция: Автомобили
02 Юли 2020 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Километрична опашка за влизане в Гърция на „Кулата-Промахон“

/КРОСС/ Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон". Само за два часа трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти, съобщават от Гранична полиция.

Причината за изключително натовареното движение е заради затварянето на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Северна Македония.

Не е ясно и докога ще бъде отворен и пунктът „Маказа". Така целият туристически трафик от Сърбия, Северна Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка. През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала до разклона за Петрич на АМ „ Струма" и продължава да расте.

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките гранични власти и тестовете за коронавирус, които се правят предимно на сръбските туристи.

Има реална опасност ситуацията да стане още по-сложна към края на седмицата, предупредиха работещи на граничния пункт.