Археологически предмети, старинни монети и наркотици са иззети при спецоперация в Ямбол
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Юли 2020 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Археологически предмети, старинни монети и наркотици са иззети при спецоперация в Ямбол

/КРОСС/ Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасността на движението се проведе вчера под наблюдението на Окръжна и Районна прокуратура - Ямбол.

В хода на акцията, в имот, обитаван от 54-годишен мъж, полицаите намерили и иззели над 150 археологически предмети и старинни монети, носещи белези на културно-исторически ценности, както и металдетектор. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Започнати са разследвания по 3 случая за притежание на наркотични вещества, като са иззети общо 10 грама наркотична пудра (пенинака), 110 грама наркотичен чай, и 3.5 грама метамфетамин. Установени са и 3 канабисови растения с височина около 1 метър, отглеждани в частен имот в стралджанско село. Процесуално-следствените действия по случаите продължават.

В рамките на операцията са проверени 658 лица и 426 МПС. Задържани са 8 души, съпричастни към различни престъпления. Един е привлечено в качеството на обвиняем за извършена кражба на мобилен телефон. Извършени са проверки на 25 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти.

Съставени са 96 акта за установени административни нарушения и 17 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР.