18 шивачки от Кричим и 4-ма военни от Асеновград са сред заразените с Covid-19
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Юли 2020 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
18 шивачки от Кричим и 4-ма военни от Асеновград са сред заразените с Covid-19

/КРОСС/ 18 работнички от шивашки цех в Кричим са сред новите 33-ма заразени в Пловдив и областта за денонощието, съобщи областният управител Дани Каназирева. Цехът е затворен и там се извършва пълна дезинфекция. Тествани са всички 76 работещи в него като се очакват и останалите резултати.

"Цехът е затворен, поставен е под карантина. За 14 дни няма да работи. Изследвани са общо 76 работника, като 18 са положителните проби. Най-вече са от община Кричим работниците. Другите са от Устина, Стамболийски и Перущица, но, пак казвам, здравословното им състояние е добро. Няма симптоми, нямаме хоспитализирани. Сега предстои и се извършват епидемиологичните проучвания, така че ще бъдат връчвани предписания на всички контактни. Предстои много сериозна работа, за да бъдат обхванати абсолютно всички контактни лица и да бъдат поставени под задължителната 14-дневна карантина".

Пробите са направени по инициатива на собственика на фирмата, след като миналия петък бе съобщено за първи случай на жена, която работи в цеха.

Четирима военнослужещи от поделението в Асеновград са също сред новите случаи. Един от тях е от Асеновград, а трима са от Пловдив. Четиримата мъже са контактни на първия заразен от поделението.

Други двама с коронавирус са от град Баня - Карловско, а останалите 9 са от други общини. Те нямат връзка помежду си.

От всички 33-ма с Covid-19 само двама са хоспитализирани.

Каназирева заяви още, че получава много сигнали от родители на деца в детските градини, заради неработещи климатици с мотив, че има забрана. Тя подчерта, че няма забрана и призова климатиците в забавачките да бъдат пускани.