LG стана иноватор на 2020 на General Motors
Секция: Технологии
02 Юли 2020 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG стана иноватор на 2020 на General Motors

Автомобилният лидер General Motors разпознава LG Electronics за иновативните им технологии, включително P-OLED решението в кабината на Cadillac

 /КРОСС/ LG Electronics (LG) получи ценената от всички награда на General Motors за иновации, обявена миналата седмица на 28ото издание на Годишните награди за доставчици на годината, което за пръв път беше проведено онлайн. Сред иновациите попадна и LG съвместно с LG Display за революционното P-OLED автомобилно табло част от новия Кадилак Ескад 2021.

Тази година, повече от 100 компании от 15 различни страни бяха разпознати като част от най-добрите доставчици на GM, но само 5 от тях бяха наградени с престижната награда за иновации. LG Electronics и LG Display бяха отличени за това, че доставят невероятно иновативни елементи за автомобилната индустрия, които подобряват потребителското изживяване. Това е втора награда за Доставчик на годината на GM за LG Electronics, които получиха наградата Overdrive Award през 2016 заедно с LG Chem за автомобилните технологии, които подпомогнаха стремежа на GM за електрическия автомобил.

P-OLED технологията в новия Кадилак Ескад 2021 не служи единствено, за да впечатли всеки качил се в емблематичния ван, но също така представя първото по рода си изцяло дигитално табло в потребителска кола. 38 инчовият дисплей е съставен от 3 различни P-OLED дисплейни панела, най-дългият от които измерва 16.9 инча по диагонал. Трите извити екрана съставят изцяло дигиталното табло на колата, което предоставя основната информация за автомобила. Интегрираният централен панел е инфотейнмънт системата на автомобила, разполагаща с радио, видео и е лесен за управление. Футуристичният интегриран дисплей на LG предлага широк ъгъл за гледане, несравнима гъвкавост на дизайна, както и подобрен интерфейс.

LG Electronics продължава да работи от близо с GM в различни сектори, от 2015 доставя 11 важни автомобилни части, включително инфотейнмънт системи, табла и компоненти за шофиране за водещия електрически автомобил на GM Chevrolet Bolt EV.

“Признанието на лидера в индустрията GM е чест за нас и LG ще продължи да работи по това да е партньор, който разбира от какво имат нужда потребителите и който расте заедно с тях”, казва Ким Джин-йонг, президент на LG Vehicle Component Solutions Company. “GM и LG споделят визията за това автомобилното купе да бъде произведение на изкуството и да позволи на шофьорите да вземат комфорта от дома си с тях в колата.”