Бащата на Борис Джонсън наруши правилата и влезе в Гърция през България
Секция: ЛЮБОПИТНО
02 Юли 2020 16:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бащата на Борис Джонсън наруши правилата и влезе в Гърция през България

/КРОСС/ Бащата на министър-председателя на Великобритания е пътувал до Гърция през България като по този начин е нарушил правителствените съвети по повод пътуванията заради пандемията.

Стенли Джонсън е летял въпреки указанията на външното министерство, че британците не трябва да пътуват в чужбина, освен ако не е наложително, пише "Дейли Мейл".

79-годишният мъж е пристигнал снощи в Атина, за да посети планинската си вила. Той се похвали с пътуването си в две публикации в Инстаграм, показващи, че самолетът му лети над Атина.

Бившият евродепутат от торите е прелетял през българската столица София, защото гръцкото правителство забрани директните полети от Обединеното кралство до средата на юли.

Говорейки от балкона на своята вила в Северна Гърция снощи, Джонсън старши каза: „Аз съм в Пелион по бизнес - да докажа собствеността си с цел отдаване под наем за предстоящия сезон. Трябва да спазвам мерки за дистанциране в имота, защото тук го вземат много насериозно. Гърците се опитват да спрат груповите пристигания от Великобритания, но бяха много щастливи да ме приемат. Всичко, което искаха да знаят е откъде идвам и какво ще правя. Премериха ми температурата и се мих два пъти. Трябва да възстановим въздушните мостове възможно най-скоро. От това, което видях, пристигането на британците няма да представлява опасност за гърците, защото тук са много внимателни."

Вилата с четири спални в Пелион има басейн и тераси с изглед към планината и морето. Плажът е само на пет минути пеш през маслинова горичка.

Пътуването на Джонсън показва, че е възможно да се пътува през трета държава, като се заобиколят правилата, предназначени да спрат разпространението на коронавируса.

Във вторник Гърция обяви, че удължава забраната си за полети в Обединеното кралство до 15 юли. Мерките ще бъдат подложени на непрекъснат преглед, според премиера на страната Кириакос Мицотакис.

Според сегашните правила, Джонсън вероятно ще трябва да остане под карантина в продължение на 14 дни след завръщането си.