Откриват летния сезон на Пампорово
Секция: Туризъм
03 Юли 2020 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриват летния сезон на Пампорово

/КРОСС/ В курорта Пампорово откриват летния сезон с интересна програма, целяща да накара повече хора да се движат, спортуват и да са на чист въздух в планината, като основна превенция за добро здраве.

В деня на откриването безплатно за всички посетители ще работи разширения "Парк Язовира", който предлага много интересни атракции и обособени зони, сред които въжена градина, скокове върху въздушна възглавница, плажна и хамак зона за почивка и релакс, спортен риболов, йога кът, трасе за планинско бягане и колоездене, нов детски кът с малък алпийски тролей.

Утре ще стартира първата от ежеседмичните избрани активности, които ще се провеждат в курорта през цялото лято и всички желаещи ще могат да се включат. Началото ще бъде дадено с лек планински преход "Митове и легенди" от Туристическия център в курорта до вр. Мургавец, където има спираща дъха гледка.

Един от основните акценти за лято 2020 в Пампорово е новата програма с избрани топ активности, чрез които от курорта се надяват да накарат повече хора да се движат и да бъдат активни на открито сред природата.

В средата на месеца ще отвори врати и "Велопарк Пампорово"- най-големият специализиран парк за планинско колоездене в България и на Балканите.