Съветникът Николай Николов вече е с отрицателен PCR тест
Секция: ПОЛИТИКА
03 Юли 2020 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съветникът Николай Николов вече е с отрицателен PCR тест

/КРОСС/ След масово тестване на членове на БСП за COVID-19, четирима души дадоха положителен резултат. От седмица общинският съветник Николай Николов е под карантина в дома си. Междувременно повторно изследване, което си е направил по своя инициатива, е с отрицателни за коронавирус показания. В БТВ „Тази сутрин" той обяви, че се чувства добре и няма симптоми на заболяването. Общинският съветник изказа съмнения относно отчитането на положителните проби. Той обясни, че РЗИ са му направили PCR тест на 22 юни, а ден по-късно здравен инспектор се е свързал с него, който му е съобщил резултата.

Инспекторът ми каза, че до два дни ще дойде екип да ми направи втори тест, за да се потвърди първия тест. На 12-ия ден, който се пада днес, трябва да ми направят трети тест. Ако е отрицателен се маха карантината. Аз, обаче, получих само едно телефонно обаждане, нямам документ от РЗИ за положителната проба, коментира общинският съветник.

Социалистът разказа, че след като от РЗИ не му направили втори тест, той сам решил да се тества в частна лаборатория. Това се случва четири дни след първоначалния тест. Николов допълни, че на колегата му от БСП Николай Цонков е взета втора проба, която е потвърдила първоначалния положителен резултат. Може би, трябва да си депутат, за да ти направят втори тест, коментира общинският съветник.

Първата проба ми беше взета само от гърлото, а втората - и от гърлото, и от носа. За мен е по-логично втората да даде по-правилния резултат. 120 лв. ми струваше теста, 30 лв., за да дойдат лаборанти в дома ми и 5 лв. административна такса. Понеже много хора ми се оплакват, че са в същата ситуация, представете си едно семейство - това са 640 лв., ако имат съмнения, уточни представителят на левицата.

Николов допълни, че прави разлика между заразен и болен. Чух и обратната теза - човек, който няма симптоми, няма как да е заразен. Тезите са различни и се бият. В гимназията съм имал астматични пристъпи и напълно сериозно приемам заболяването, защото белите дробове са моето слабо място, каза още той.