Има ли фалшиви резултати от тест за коронавирус в столична детска градина?
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юли 2020 10:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Има ли фалшиви резултати от тест за коронавирус в столична детска градина?

/КРОСС/ Родител на две деца обвини в своеволия Столичната РЗИ след затварянето на детска градина „Звездичка" в кв. „Дружба". С БТВ се свърза Денислав Димитров. За „Тази сутрин" той обясни, че миналата събота се свързва с ръководството на детското заведение заради положителен случай в яслената група на малката му дъщеря.

Помолени са били да отидат в Столична РЗИ, за да я тестват, както и по-голямата му дъщеря, която е в друга група. Няколко часа по-късно служител на РЗИ се обажда и казва, че малката му дъщеря има положителен резултат за коронавирус. Тестът на другото момиче е отрицателен.

Оттам нататък са казали, че ще пристигнат в понеделник на адрес, за да тестват родителите. В деня обаче никой не идва - така и до днес.

Не смятам, че в случай със семейство с доказан коронавирус ние трябва да ги търсим", коментира той. При положение, че двете деца са постоянно заедно - това го кара да мисли, че нещо не е наред. Освен това не са имали симптоми.

Решава да направи независими тестове. Вчера излизат отрицателни резултати. В момента цялото семейство е под карантина, като техни роднини, които са били в контакт с малката дъщеря, също са изолирани.

Чувствам, че правата ми са нарушени. Не смятам, че е редно. Най-малкото от РЗИ могат да правят повторна проба, когато първата даде положителен резултат. Могат и да изпращат официални резултати на хората, които диагностицират като заразени, обясни той.