6192 кандидат-студенти се включиха в редовната кампания на ПУ „Паисий Хилендарски”
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юли 2020 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
6192 кандидат-студенти се включиха в редовната кампания на ПУ „Паисий Хилендарски”

/КРОСС/ Общо 6192 кандидат-студенти се включиха в редовната кампания за прием в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" за новата академична 2020/2021 година. Крайният срок за подаване на документи бе 1 юли, а до 2 юли включително се приемаха документи само за кандидатстване с оценки от ДЗИ. Данните съобщи зам.-ректорът по учебна дейност доц. д-р Мария Стоянова. Тя уточни, че миналата година документи са подали 6000 души, което превръща настоящия резултат в своебразен рекорд предвид променените условия за кандидатстване и прием във всички висши училища в страната.

От записалите се тази година 3406 кандидатстват само с оценка от ДЗИ, а останалите 2786 човека се включиха в изпитната сесия от 28 юни до 2 юли включително. Класирането ще се извърши на два етапа: първо класиране, което ще бъде обявено на 7 юли, и второ - на 21 юли.

В Топ 3 на най-предпочитаните от кандидат-студентите специалности тази година попадат „Право" - 746 първи желания, следвана от „Предучилищна и начална училищна педагогика" - 677 първи желания и „Национална сигурност" с 408 първи желания.