Бил Гейтс: Фейсбук дезинформира за коронавируса
Секция: Технологии
03 Юли 2020 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бил Гейтс: Фейсбук дезинформира за коронавируса

/КРОСС/ Основателят на „Майкрософт" Бил Гейтс обвини „Фейсбук и други социални медии за бързото разпространение на епидемията от коронавирус в САЩ поради дезинформация.

„Какво новаторство видяхме? За съжаление, дигиталните устройства и платформи вероятно са допринесли за разпространението на това, което считам за луди идеи ", заяви Гейтс в уебсайт за информационни иновации, базиран в САЩ. Той добави, че социалните мрежи биха могли да бъдат по-полезни за справяне с различни кризи, ако бяха осигурили споделянето на повече точни и достоверни новини.

Гейтс каза, че дезинформацията е убедила по-голямата част от населението, че някои мерки срещу COVID-19, включително носенето на маски и социалното дистанциране, не са необходими.

От началото на епидемията от коронавирус много платформи разпространяват различни теории на конспирацията, свързани с коронавируса. Например, от началото на епидемията се твърди, че новите кули за безжична комуникационна технология (5G) от пето поколение ще допринесат за пандемията, тъй като 5G отслабва имунната система на хората.