Започва ремонтът на 7 км от пътя между Ямбол, Бургас и Южното Черноморие
Секция: Автомобили
03 Юли 2020 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Започва ремонтът на 7 км от пътя между Ямбол, Бургас и Южното Черноморие

/КРОСС/ Днес започва ремонтът на 6,7 км от път II-53 Калчево - Победа - Челник, между 161-ви и 168-ми км, в област Ямбол. Второкласният път е най-късата връзка между Ямбол и Бургас и Южното Черноморие и е предпочитан маршрут от тежкотоварния трафик от и към пристанище Бургас. По направлението за Средец и Бургас се ползва като алтернативен маршрут на АМ „Тракия". В обновяването на отсечката, която не е обновявана от 1976 г., ще се вложат 14,7 млн. лв. от бюджета на АПИ.
Строителните работи включват нова асфалтова настилка, подобряване на отводняването, ремонт на водостоци, нова маркировка и пътни знаци. Срокът за изпълнение е до края на т. г.
Ремонтът е разделен на два етапа. Първият, който започва днес, е за отсечката между селата Калчево и Победа. По време на ремонтните дейности движението в участъка се пренасочва по обходен маршрут: от Калчево по третокласния път ІІІ-5308 Калчево - Саранско и по общинския път за с. Победа. След завършването на отсечката ще започне и вторият етап от ремонта между селата Победа и Челник.
В област Ямбол от началото на юни се ремонтират и още 8,6 км от път II-53 Сливен - Ямбол между Крушаре и Ямбол.
Ремонтните работи се изпълняват от пътноподдържащата фирма на републиканските пътища за област Ямбол.