Неонатологията на болницата в Ловеч затворена за 24 часа заради случай на Covid-19
Секция: Здраве
03 Юли 2020 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Неонатологията на болницата в Ловеч затворена за 24 часа заради случай на Covid-19

/КРОСС/ Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч затвори за 24 часа отделението по неонатология на болницата заради втори потвърден случай на заразен с коронавирус от персонала на отделението.

В случай че в този 24-часов интервал се налага новородени с усложнения да бъдат хоспитализирани от болниците в Троян и Луковит, те ще бъдат насочвани към Плевен.

След установения в сряда заразен с Covid-19 лекар от неонатологията и направените изследвания на персонала на отделението с положителна проба е и медицинска сестра на 66 години от село Голец. Жената е без оплаквания. Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни.

Персоналът с отрицателен резултат продължава да полага грижи за новородените при спазване на всички мерки за безопасност.

Останалият персонал в отделението ще бъде изследван днес и няма да бъде допуснат на работа до получаване на отрицателен резултат.

Заразен с коронавирус е и мъж от Ловеч на 24 години. Изследването е проведено на 2 юли в лаборатория в гр. София.

Към 8.00 часа на 3 юли диагностицираните случаи в област Ловеч са 19, активните случаи са четири, излекуваните са 15.
Отделението по неонатология е затворено със заповед на директора на РЗИ за 24 часа, считано от 19.00 ч. на 2 юли за щателно почистване и крайна огнища дезинфекция.