Премиера на „Всички страхотни неща” в лятната програма на Народния театър
Секция: КУЛТУРА
03 Юли 2020 19:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиера на „Всички страхотни неща” в лятната програма на Народния театър

/КРОСС/ Народният театър „Иван Вазов" продължава лятната си програма на открито с премиерата на „Всички страхотни неща" от Дънкан Макмилан. Оригиналното заглавие на пиесата на известния британски драматург е "Every brilliant thing".

Представлението е моноспектакъл на актьора Бойко Кръстанов, който е поканил Владимир Пенев да го режисира в първата му самостоятелна изява на сцената.

„Аз много харесвам Бойко като актьор, мисля, че той е един от най-значителните млади актьори, които имаме, с много сериозно отношение към работата. Спектакълът е една съвсем нова форма, жанр, в който ние нямаме традиции - близо е до stand-up комедията, до импро театър, до интеракция с публиката, прилича на инсталация също така. Това не е театър в традиционния смисъл на думата и който дойде и го гледа, ще преживее нещо изключително приятно, убеден съм. Това е нещото, което мисля, че трябва да се прави в условията на коронавирус, карантини и затруднения при живия контакт с публиката. Защото представлението - такова, каквото сме го направили с Бойко, може да се случи на поляна, може да се случи рано сутрин, може да се случи много късно вечер, може да се случи навсякъде", сподели Пенев в интервю за предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев".

Първите срещи на представлението с публика са на 3, 4 и 5 юли. Тогава то ще се играе на малката сцена на открито „Зад театъра", а официалната премиера ще бъде наесен - с надеждата, че тогава театрите ще могат да работят нормално и на закрито