Министър Каракачанов ще присъства на празника на Гарнизон Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2020 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Каракачанов ще присъства на празника на Гарнизон Пловдив

/КРОСС/ Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще присъстват в Пловдив на тържествената церемония по връчване на бойното и представителното знамена на Съвместното командване на специалните операции с командир генерал-майор Явор Матеев. На церемонията е поканен и премиерът Бойко Борисов.

Съвместното командване на специалните операции съществува от месец ноември миналата година.
„Радостни сме , че церемонията ще се проведе в деня , когато отбелязваме и празника на Пловдивски гарнизон", подчерта командващият генерал майор Явор Матеев:
„Началото идва от знаменитата победа при Крилолак по време на Междусъюзническата война. Горди бяхме да възстановим преди 5 години този празник. 1938 година в този ден са връчвани новите бойни знамена на тогавашните пловдивски полкове. Решихме да го свържем с историята и смятам, че ще останем като част от тази история - че и ние на тази дата след толкова много години получаваме нашите нови бойни представителни знамена".

Празникът на Гарнизон Пловдив ще завърши вечерта с шествие на представителни блокове на военните формирования и с тържествена заря-проверка, по време на която слово ще произнесе и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.