Летни бури с гръмотевици и градушки
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2020 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Летни бури с гръмотевици и градушки

Температурите ще са между 28 и 36 градуса

/КРОСС/ Почивните дни ще са топли и подходящи за почивка на морето, тъй като в Източна България валежи няма да има. Съботата ще започне със слънчево време на изток и разкъсана облачност на запад. Около и след обяд в Западна и Централна България обаче ще има условия за локални летни бури с превалявания, гръмотевици и риск от градушки. Вятърът ще е по-осезаем в Северозападна България. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 28 и 36 градуса, с най-високи стойности по поречието на Дунав и в Югоизточна България.
По крайбрежието ще е слънчево време без валежи през целия ден. Вятърът ще е лек, североизточен, а температурите ще са от 27 до 30 градуса. Температурата на водата ще е 24-25 градуса на север до около 27 в някои южни райони на крайбрежието. Вълнението ще е слабо с тенденция да остане така до средата на следващата седмица.

В неделя температурите ще останат близки, денят ще е горещ, но отново със следобедни летни валежи в Западна и Централна България. За тези райони са възможни градушки.

В началото на новата седмица остават условия за превалявания в западната половина на страната. Следобедните температури ще вървят нагоре, но с леки колебания ще се задържат в интервала 30-35 градуса.