Държавният глава Румен Радев поздрави президента Тръмп по случай Деня на независимостта
Секция: ПОЛИТИКА
04 Юли 2020 11:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавният глава Румен Радев поздрави президента Тръмп по случай Деня на независимостта

/КРОСС/ Държавният глава Румен Радев поздрави президента Доналд Тръмп по случай националния празник на САЩ - Деня на независимостта.

„Стратегическото партньорство между България и САЩ е солидна основа за все по-активната динамика в двустранните отношения. Този възход е естествено продължение на дългогодишното приятелство между двете страни, основаващо се на споделени ценности и сътрудничество в редица области на взаимен интерес", заявява в писмото си президентът Румен Радев.

Държавният глава изразява увереност, че България и САЩ ще продължат да работят заедно за още по-интензивни търговско-икономически отношения, разгръщане на големия потенциал за американски инвестиции у нас и укрепване на връзките между българския и американския народ.

В писмото си до президента Доналд Тръмп, президентът Румен Радев откроява и двустранното сътрудничество между България и САЩ за енергийна диверсификация, партньорството в сферата на отбраната и сигурността и справяне с предизвикателствата, които поражда безпрецедентната световна криза през последните месеци.