Тестват за коронавирус целия Общински съвет в Пловдив, заради заразен съветник
Секция: ПОЛИТИКА
04 Юли 2020 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тестват за коронавирус целия Общински съвет в Пловдив, заради заразен съветник

/КРОСС/ Девет от последните 22 случая с коронавирусна инфекция в Пловдивска област са от град Пловдив, съобщава радио Пловдив.

Сред тях е и общински съветник от Пловдивския общински съвет. Здравната инспекция провежда епидемиологично проучване, а контактните лица се изследват контактните. Организира се тестване на всички съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък.

"Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти", коментира областният управител Дани Каназирева.

От Пловдивския общински съвет отказаха да съобщят името на заразения съветник.

Положителен резултат е отчел и теста на работещ в дискотека „Сикретс". Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персонала. Свързан с дискотеката е и друг случай на посетител, който е пловдивчанин. Предприемат се необходимите противоепидемични мерки, като на контактувалите с него се връчват предписания.

Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив. Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цех.

Установените положителни проби в общините "Родопи", Стамболийски и Карлово са на хора, контактували с по-ранните случаи там.

Починала е 59-годишна жена от Перущица, Пациентака е била с придружаващо заболяване - бронхиална астма.

Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.