Боровец открива активно Лято 2020
Секция: Туризъм
04 Юли 2020 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Боровец открива активно Лято 2020

/КРОСС/ Днес Боровец и всички любители на планината и активния начин на живот празнуват заедно началото на така очаквания летен сезон. Специално за празника двупосочните билети за лифтовете за възрастни и за деца са на половин цена.

Входът за любимия на малки и големи въжен град "Бороландия" е безплатен и всички малчугани могат да се включат в забавните игри на открито.

Borovets Mountain Bike Park посрещна любителите на планинското колоездене с два открити урока с професионалните карачи от Pro Team Samokov. Сутринта стартира карането по семейното трасе на парка, подходящо за всички нива и възрасти, а следобед предстои и по-екстремно спускане по downhill трасетата на парка, съпроводено с ценните съвети на младите състезатели.

Всеки може да участва в йога класове на открито, състезания по стрелба с лък и още много приключения сред вековната борова гора и лековития въздух в планината.

За началото на летния сезон за гостите са подготвени и страхотни награди. През деня всеки посетител може да участва в томбола за 5 сезонни летни и 5 сезонни зимни карти, както и множество други награди.

В съботния ден гостите на курорта могат да се насладят и на изложение на ретро и електрически автомобили, част от рали "Сердика".  ДиДжей парти на открито  съпътства празничните активности.

На всички ключови места в курорта са поставени дезинфектанти, наложени са строги ограничения за максималния брой гости, допускани в лифтовете, всички съоръжения се дезинфекцират, а персоналът на курорта преминава редовно през детайлен инструктаж и тренинг за работа в условията на пандемия. Това са някои от мерките, част от програмата "Бъдете здрави, бъдете активни с Бороспорт", които курортът предприема за сигурността на всички гости и служители в планината.