Румен Радев: Поредният скеч на премиера. Аз общувам с този бизнес, който пълни хазната
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2020 14:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: Поредният скеч на премиера. Аз общувам с този бизнес, който пълни хазната

/КРОСС/ Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти във високопланинския комплекс "Белмекен". Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Не общувам с този бизнес, който я празни със скандални обществени поръчки, където основен диспечер на порциите е премиерът, каза Радев. Той посочи още, че никой бизнес не го е упрекнал в рекет или корупция. "Знаем чий пиар е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото им помпозно откриване", добави президентът.
Румен Радев изрази тревога за случващото се в района на Рилските езера. По думите му те са "красота, която е на милиони години, и няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и показва". След като съсипахме морето си, метастазите на алчността и злоупотребите вече пълзят и в планината. Багерите не се посвениха да се качат и там, посочи държавният глава. Според него "личните интереси надделяват над обществените и пред очите ни най-безсрамно се лее нов и нов бетон".
По повод обстановката в страната, свързана с разпространението на COVID-19, президентът Радев коментира, че е притеснен за начина, по който се управлява пандемията. Той отбеляза, че многократно е призовавал да има план за безопасно и управляемо излизане от кризата, но това не се е случило. Когато не се работи с ясни правила, а се работи за обслужване на нечий рейтинг, се получава така, каза в заключение Румен Радев.
Днес президентът посети високопланинския спортен комплекс" Белмекен" и се запозна с условията за подготовка на спортистите. В рамките на инициативата " Спортувай с президента" Радев и млади хора изкачиха връх Зъбчето в Рила.