Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика за "недопустими методи на тренировка"
Секция: СПОРТ
04 Юли 2020 15:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика за "недопустими методи на тренировка"

/КРОСС/ Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри.

Решението дойде след като неназована гимнастичка се оплакала от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена, информира "24 часа".Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея, разказва медията. Динева вече е наела адвокат и смята да съди федерацията.

На пресконференцията пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

Българската федерация също защити треньорките.

В писмо, публикувано във Facebook, президентът на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на световно първество. След това Димитрова, която в момента е начело народния ансамбъл, печели делото срещу федерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистването на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че "просто няма как в спорта да станеш шампион без да тренираш".