Майката на обвинения в тероризъм: Снимките са само поза
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2020 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката на обвинения в тероризъм: Снимките са само поза

/КРОСС/ Майката на младия мъж, задържан в Бургас и обвинен в терористична дейност смята, че снимките в униформа и с оръжие на сина й са просто поза. Мохамед Абдулкадер беше оставен в ареста, въпреки твърденията на защитата му, че не се занимава с тероризъм.

След шока от ареста и новината, че синът й е обвинен за участие в терористично престъпление зад граница, Анелия опитва да се съвземе. Жената, която сподели, че трудно е успяла да напусне Сирия по време на военните действия, вярва, че уличаващите доказателства за участие на Мохамед във военни действия, ще паднат в съда.

„Снимки, за да се покаже пред приятели. Аз също съм виждала тези снимки и много пъти съм му казвала да не го прави. А той ми отговаряше, че нямаме какво да крием", каза Анелия в ексклузивно интервю за NOVA.

Тя си спомня целия ужас от войната и споделя, че Мохамед и много от сирийските деца са носели бронежилетки, не за да участват във военните действия, а за да бъдат спасени от евентуални изстрели и бомбардировки.

„Никога баща му не е искал детето да живее в Сирия или аз, и да гледаме този ужас", заявява Анелия.

Майката на Мохамед уточни, че семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер, всъщност са сирийски туркмени, които са отбранявали семействата си, но след засилените атаки, са напуснали селото край Алепу, в което живеят. Тя отрече бащата на момчето да е ръководител на джихадистката групировка „Султан Мурад".

„Когато бяхме в Халеб, той е участвал в тази групировка не с бойни действия, а като присъствие. Но сина ми никога не е участвал в това нещо", категорична е Анелия.