Отбелязваме 141-годишнината от създаването на МВР
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2020 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отбелязваме 141-годишнината от създаването на МВР

/КРОСС/ Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Независимо от това съм убеден, че всеки носи празника в сърцето си - с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР - се казва в обръщението на министър Маринов по повод годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи . Публикуваме пълния текст.

Скъпи колеги,

Чест е за мен да Ви поздравя със 141-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи. Във времето извървяхме нелекия път на утвърждаване и обновяване, но съхранихме своята мисия - в името на закона и на обществото.

Благодаря Ви за усилията, постоянството и отговорността, с които денонощно работите на първа линия - да служите на хората, да осигурявате помощ в кризисни ситуации, да пазите спокойствието и вътрешния ред в държавата, да защитавате границата ни, да доказвате страната ни като достоен партньор в европейското семейство!

Желая ви здраве, сили и увереност, а на Вашите близки - търпение и подкрепа.

Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията.

Но съм убеден, че всеки носи празника в сърцето си - с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР.

Припомняме, че ръководството на МВР взе решение да отмени всички публични събития, които традиционно съпътстват професионалния празник. В петък министърът, политическият кабинет и главният секретар на МВР положиха венци и се поклониха пред паметника на служителите, загинали при изпълнение на дълга си.