Красимир Велчев: Игрите стават по-мръсни и по-некоректни
Секция: ПОЛИТИКА
05 Юли 2020 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Красимир Велчев: Игрите стават по-мръсни и по-некоректни

/КРОСС/ Непрекъснато се увеличават подмолните игри, некоректността. За мен най-тежкият момент беше т.н. Костинбродска афера, сега виждам, че игрите стават по-мръсни и по-некоректни. Но някои хора не могат да разберат, че от това губи авторитетът на страната, губят институциите. Не може да има силна държава, когато има слаби институции. И когато едната институция неглижира дейността на другата, нищо добро не чака държавата.

Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Отношенията между премиера и президента не могат да се подобрят изведнъж, с вълшебна пръчка, според него. "Има няколко опита на Борисов да се потушат малко нещата, да улегнат, за да се подобрят. Но когато няма диалог, се губи доверието, а не можеш да имаш доверие, ако няма диалог, това са свързани неща".

Депутатът коментира и вчерашното изказване на президента, в което той заяви, че неговото шкафче е празно и че неговият PR не е ходил всеки месец в офиса на Божков.

"Не може по този начин, подхвърляйки реплики, да внасяш съмнения. Аз от малък знам, че по-хубаво в нещо да те обвинят, отколкото да хвърлят семенцето и да се съмняват в теб. Едни снимки - може този, който е снимал, да е поставил и банкнотите и да е снимал. Самият факт, че се снима спящ човек в неговата спалня и след това публикуването на тези кадри е много некоректно, този човек, който е снимал, не е коректен, той е търсил някаква изгода или са му заплатили. Нека да се коментират тези неща само когато има ясни и точни доказателства", категоричен беше Велчев.

На въпроса възможно ли е премиерът Борисов да е вътрешно е предаден, той отговори така: "Колкото една партия става по-голяма, толкова по-трудно става за управление и хората да може да се организират. Няма как да няма обидени хора, някои се чувстват недооценени".

Според него Цветан Цветанов е човек, който е дал много на ГЕРБ, "но когато много работиш, много и грешиш. Има два типа хора, които могат да работят в екип - едните могат да работят в екип на всяко място, другите могат да работят в екип само ако водят екипа. Човек, който се стреми всички позитиви да са на негова страна, неминуемо обира и негативите", заяви депутатът.

Думите на Цветанов, че в партията има страх и посредственост, той коментира така: "Ако има страх, то не е от вчера, да не говорим за посредствеността. Всички тези думи са една грешна постановка от негова страна. Не можеш да ги кажеш тези неща, след като 14 години ти беше дадена цялата власт - той беше главният кадровик в България, той назначаваше всички, той уволняваше. Борисов му беше дал такава власт, каквато дори самият той нямаше. И в един момент да се обърнеш и да кажеш, че в партията има страх и посредственост, мисля, че той трябва да носи отговорност за това, ако е вярно".