Амазонско племе освободи заложници срещу тленните останки на вожда си
Секция: ЛЮБОПИТНО
05 Юли 2020 17:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Амазонско племе освободи заложници срещу тленните останки на вожда си

/КРОСС/ Членове на амазонско племе в Еквадор освободиха шестима заложници, които бяха взели с искане да им бъдат върнати тленните останки на техния вожд, починал от COVID-19, съобщи днес правителството, цитирано от АФП.

Двама полицаи, двама войници и двама цивилни бяха отвлечени от тези индианци в четвъртък в село Кюмаи, близо до границата с Перу.

Вождът на племето, починал от COVID-19, бе погребан според разпоредбите на здравните власти, но в крайна сметка тленните му останки бяха ексхумирани и върнати на племето.

Министърът на вътрешните работи на Еквадор Мария Паула Ромо заяви в Туитър, че освободените заложници са били подложени на медицински преглед след престоя им в амазонската джунгла.

Началникът на полицията генерал Патрисио Карильо е ръководел преговорите с похитителите, а специален екип е провел операцията по ексхумацията и идентицифирането на тленните останки на племенния вожд, които са били транспортиране от властите до Кюмаи.

С над 61 000 потвърдени случая на Ковид-19 и близо 4800 починали от последиците на вируса Еквадор, чието население наброява 17,5 милиона души, е сред най-засегнати страни от пандемията в Латинска Америка.