Huawei започва продажбата на серията лаптопи Matebook в България
Секция: Технологии
06 Юли 2020 11:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei започва продажбата на серията лаптопи Matebook в България

/КРОСС/ От 6 юли Huawei разширява портфолиото си от интелигентни продукти в България с още една категория – ултрапреносимите лаптопи от серията Matebook.

Те ще се предлагат в търговските мрежи на Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Polycomp, сред които Ardes.bg, Laptop.bg, Стантек, Жар Компютърс, Техмарт, Plesio, Ozone.bg и други. Българските потребители ще имат богат избор от 4 нейни представители в общо 6 системни конфигурации. Те са 13.9-инчовият флагшип модел с тъч дисплей Matebook X Pro, ултратънкият 13-инчов универсален мобилен спътник Matebook 13, и съответно 14 и 15.6-инчовите елегантни машини от средния ценови клас в лицето на Matebook D14 и D15.

Всички модели се отличават с почти безрамков FullView дисплей, елегантно метално тяло, бутон за включване с разпознаване на пръстов отпечатък и поддръжка на интелигентни функции за съвместно използване на лаптоп и смартфон Huawei, известни като Multiscreen collaboration или мултиекранно взаимодействие. Huawei Matebook X Pro идва с Windows 10 Pro, a Matebook 13, Matebook D14 и Matebook D15 – с Windows 10 Home.

Huawei Matebook X Pro

13.9-инчовият Huawei Matebook X Pro тежи само 1.33 кг и е създаден за динамичните хора на бизнеса и създатели на цифрово съдържание, които търсят ултрамобилност, висока издържливост на батерията, супер детайлен и ярък дисплей и излъчващ едновременно стил и уникалност външен вид. Утратънкото, едва 14.6мм метално шаси идва с пясъчна шлифовка и се предлага в Emerald Green цвят в Технополис, и в цвят Space Gray в останалите изброени партньори.

Камерата на модела е вградена в клавиатурата, което позволява лесно да се активира и деактивира, както и дисплеят да остане почти безрамков от всички страни. Той е решен в нестандартно съотношение 3:2, много поудобно както за бизнес задачи, така и за създаване на съдържание. С 3K резолюция (3000x2000), неговият LTPS сензорен дисплей поддържа 100% от цветовата гама sRGB, както и 10-точков мултитъч, благодарение на който взаимодействието с устройството е изключително интуитивно и приятно. Дори без да го докосвате, можете да направите скрийншот с жест с три пръста пред екрана.

Хардуерно системата е не по-малко впечатляваща. С 10-о поколение Intel® Core™ i7- 10510U процесор, 1TB SSD и NVIDIA® GeForce® MX250 видеокарта, работеща с 2GB GDDR5, тя е готова да посрещне както професионална работа с графика и видеообработка, така и консумация на видео съдържание. Удоволствието от последното се усилва от 4-те вградени висококачествени говорители. Интелигентна охлаждаща система динамично превключва между пасивен и активен режим, а технологията HUAWEI Shark Fin Fans 2.0 допринася за отлична вентилация при практически безшумна работа.

Независимо дали често пътувате или просто често сте извън офиса, ще оцените батерията с капацитет от 56Wh, издържаща цял работен ден, както и 65-ватовото компактно Type-C зарядно, което е съвместимо и със SuperCharge технологията на смартфон флагманите на Huawei като P40 Pro, Mate Xs, Mate 30 Pro, P30 и P30 Pro и други. 

Huawei Matebook 13

13-инчовият Matebook 13, идващ в цвят Space Gray, е базиран на мобилния процесор AMD Ryzen™ 5 3500U с графична карта Radeon™ Vega 8 и 512GB SSD. Дисплеят с тънка рамка и съотношение на страните 3:2 е с резолюция 2160 X 1440 пиксела и също поддържа 100% от sRGB гамата. Батерията с капацитет 42Wh издържа до 10 часа обичайна употреба и се зарежда с компактно Type-C зарядно, като 15 минути в контакта дават заряд за около 2 часа и половина офис работа.

Huawei Matebook D14 и D15 

HUAWEI MateBook D14 и D15 идват съответно с 14 и 15.6-инчови 1080p дисплеи с резолюция 1920x1080 и широк ъгъл на видимост от 178 градуса. И от двата размера у нас ще се продават конфигурации, базирани на AMD Ryzen™ 5 3500U или AMD Ryzen™ 7 3700U с Radeon™ Vega 8/ Radeon™ Vega RX 10 графика и 8GB DDR памет. SSD пространството за съхранение е 512GB, като Matebook D15 ще се предлага и в побюджетна конфигурация с 256GB. Батерията е с капацитет 42Wh за D15 и 56Wh за D14. Цветът на металния корпус при двата модела е Mystic Silver.

Мултиекранно взаимодействие с Huawei Share

Лаптопите на бъдещето ще бъдат по-интелигентни, по-ефективни и по-свързани и всички модели от серията Huawei Matebook са голяма крачка към това бъдеще. Всички те предлагат иновативните функции за интелигентно взаимодействие между хардуера и софтуера на вашия смартфон и лаптоп, обединени под името Мултиекранно взаимодействие (Multiscreen Collaboration, базирано на технологията Huawei Share при смартфони с Huawei EMUI 10.1 интерфейс.

Една от най-често изпълняваните задачи е прехвърлянето на снимки и видеа от смартфона към лаптопа, което се изпълнява без никакви кабели, на принципа drag-and-drop, и около 100 снимки се прехвърлят за около 3 минути. Но мултиекранното взаимодействие дава далеч по-богати и интересни възможности за съвместна работа на смартфона и таблета, правейки мост между Android и Windows системите.

Например, можете да възпроизвеждате видео или музика от приложенията на смартфона си, но да използвате по-големия екран и по-мощни говорители на лаптопа си. Или да продължите чата, който водите на смартфона си, пишейки от по-голямата и удобна клавиатура на лаптопа си, или да използвате камерата и екрана на лаптопа си за видео разговор, стартиран или приет от смартфона.

На практика, смартфонът и лаптопът ви работят като едно устройство, интелигентно споделяйки съдържание, за да ви осигурят най-удобното потребителско изживяване.