Кирил Добрев: Държавата се тресе от скандали, чекмеджета с пари, а в БСП се режисират вътрешни проблеми
Секция: ПОЛИТИКА
06 Юли 2020 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Добрев: Държавата се тресе от скандали, чекмеджета с пари, а в БСП се режисират вътрешни проблеми

/КРОСС/ "Лъжа е, че някой в редиците на БСП иска да бъдем с ГЕРБ. В Шумен водехме жестока битка, някои загубиха работата си, на други уволниха децата им. И ще ги прегърнем? Никога. И дума не може да става за коалиция с ГЕРБ”, каза по време на партийната конференция на БСП в Шумен зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

"Обществото иска смели хора, лидери които да поведат народа - не да обясняват кой им е виновен, а да излезнат и кажат - ние живеем в държава, в която мафията управлява”, допълни той. Според Добрев корупцията и бедността са двете страни на една и съща монета.

Само обединена и силна левица може да разсече този възел. Нужна ни е смелост и битка срещу ГЕРБ, в която да излезем с лицата си. Истинският и силен лидер е този, който не казва просто “напред", а "Всички след мен!", подчерта Добрев.

Той изрази своите опасения, че докато държавата се тресе от скандали, от записи и снимки на премиера, чекмеджета с пари, лидера на БСП - мълчи. "Вместо това ние се занимаваме с наши си, вътрешнопартийни теми и хватки. Така може да се печелят вътрешнопартийни апаратни битки, но така не се печели доверието на обществото”, беше категоричен зам.-председателят на БСП.

Той не пропусна да направи и кратък анализ на местните избори в Шумен, които за БСП бяха изключително динамични и левицата загуби само със 77 гласа. "Няма да забравя и секциите, в които БСП имаше по-малко гласове на втори тур, в сравнение с първия. Това значи, че някой е гласувал за нас и после не е повторил", коментира Добрев и обясни, че вече е време левицата да се готви за предстоящите парламентарни избори.